Plan Vandaag

webdevelopment
Met Plan Vandaag, een ambitieus klimaatplan van en voor de hele provincie Antwerpen, bereidt de provincie zich voor op een leefbare, klimaatneutrale en klimaatveilige toekomst.

Aanpasbaar en uitbreidbaar

Het beheergedeelte werd volledig op maat ontwikkeld. Content creëren kan in enkele klikken -zonder afleiding- omdat enkel de nodige velden zijn voorzien. Nieuwe klimaatacties en initiatieven kunnen zo snel toegevoegd en aangepast worden. De website is dynamisch opgebouwd waardoor toegevoegde content zoals blogartikelen automatisch op de juiste pagina’s terechtkomt. Dankzij de visual editor zijn er eindeloos veel mogelijkheden. Aanpassingen kunnen zo intern geregeld worden.

Een toegankelijke website voor iedereen

Een kernvereiste van een ambitieus klimaatplan van en voor de hele provincie Antwerpen zoals Plan Vandaag is dat de website ook voor iedereen toegankelijk is. We ontwikkelden en implementeerden een gebruiksvriendelijke toegankelijkheidsfunctie. Met één muisklik maak je de website toegankelijker: pas bijvoorbeeld de tekstgrootte aan of verander de achtergrondkleur, schakel hoog contrast in,… De volledige website wordt op verschillende manieren makkelijker leesbaar. De gekozen instellingen worden ook over de hele website toegepast en onthouden voor iedere pagina.