Deze 6 LinkedIn SEO tips zorgen ervoor dat je beter gevonden wordt

Door Boris in SEO
Leestijd: 4 minuten
Wil je LinkedIn gebruiken om potentiële klanten en zakelijke partners te bereiken? In dit artikel vind je 6 belangrijke SEO tips om je LinkedIn profiel hoger te laten scoren in online zoekresultaten.
Door Boris in SEO
Leestijd: 4 minuten
6 LinkedIn SEO tips waarmee je beter gevonden wordt

Wereldwijd telt LinkedIn meer dan 875 miljoen geregistreerde leden waaronder ongeveer 4 miljoen in België en 5 miljoen in Nederland (2022). Wil je connecties met potentiële klanten en zakelijke partners maken? Dan is SEO voor je LinkedIn profiel echt onmisbaar.

Met deze 6 SEO tips bereik je de volgende doelstellingen

LinkedIn SEO tip #1 - Keyword optimalisatie

Keywords, keywords, keywords. Wil je beter gevonden worden op LinkedIn, ga dan op zoek naar de zoekwoorden waarmee mensen op zoek gaan naar informatie gerelateerd aan jouw onderneming.

Concreet: stel jezelf de vraag: “Welke woorden gebruiken mensen om op zoek te gaan naar ondernemingen/diensten zoals de mijne?” Die sleutelwoorden verwerk je in de tekst van je LinkedIn profiel.

Je kan een aantal online tools gebruiken om je keyword onderzoek te doen, waaronder:


Ons advies? gebruik de gratis versie van Ubersuggest

LinkedIn SEO tip #2 - Professionele foto's

Hier moet je werk van maken. LinkedIn profielen zonder profiel- of bannerfoto worden door LinkedIn en Google lager gerangschikt in de zoekresultaten. Plus, zou jij klikken op een profiel dat zelfs geen profielfoto heeft?

Je kan je SEO score nog verhogen door de naam van je profielfotobestand en bannerfotobestand aan te passen. Dat doe je zo:

Hernoem je profielfoto naar je naam plus een aantal sleutelwoorden. Bijvoorbeeld:
‘Boris Skerath, front-end developer, copywriter, Galia webdesign agency’

Je bannerfoto noem je iets gelijkaardigs. Bijvoorbeeld:
‘Boris Skerath, front-end webdeveloper, copywriter, Galia webdesign agency’

Je kan beide dan uploaden naar LinkedIn.

Belangrijk, Google indexeert ook deze afbeeldingen, zodat je LinkedIn profielfoto en bannerfoto ook in de Google zoekresultaten worden weergegeven. Professionele foto’s op LinkedIn geven je Google ranking een stevige boost. 

LinkedIn SEO tip #3 - Persoonlijke url

Een LinkedIn-profiel of bedrijfspagina met een aangepaste url zal hoger scoren in de zoekresultaten wanneer met zoekmachines gezocht wordt. Je personaliseert dus best je LinkedIn url.

Hanteer het volgende url schema: voornaam-naam-keyword1-keyword2. Bijvoorbeeld:
‘boris-skerath-web-developer-copywriter’

Je kan je persoonlijke url hier aanpassen: https://www.linkedin.com/public-profile/settings.

LinkedIn SEO tip #4 - Een duidelijke kopregel

Je LinkedIn kopregel is het eerste wat bezoekers op je profiel zullen lezen. Naast je profielfoto en bannerfoto is dit de eerste indruk. Dit is de plaats bij uitstek om bezoekers in een oogopslag te laten zien welke diensten je aanbiedt. Gebruik hier zeker een aantal (3+) sleutelwoorden uit je keyword research!

Maar je headline het is meer dan alleen je elevator pitch. Je kopregel wordt namelijk integraal overgenomen door Google. Door op LinkedIn je kopregel of headline zelf aan te passen kan je dus de Google zoekresultaten beïnvloeden.

LinkedIn SEO tip #5 - Beschrijf je onderneming

Vertel meer over jezelf, je onderneming en je expertise bij ‘Info’. Hier overtuig je de bezoekers van je profiel. Vat de kernboodschap en waarden van je onderneming samen en probeer een connectie te creëren met je doelgroep.

LinkedIn zelf stelt het volgende framework voor. Bouw je profiel op aan de hand van deze stappen:

  1. Visie. Hoe zie jij de toekomst?
  2. Missie. Hoe wil je die toekomst waarmaken?
  3. Waarden. Wie ben ik?
  4. Waar staat mijn onderneming voor?
  5. Wat is onze aanpak?
  6. Positie. Hoe onderscheiden we ons van anderen? Wat zijn onze unique selling points (USPs)?
  7. Slogan. Je onderneming, samengevat in één zin.
  8. Producten/diensten. Welke diensten/producten je aanbiedt.

LinkedIn SEO tip #6 - Link naar je website

Kleine moeite maar heel belangrijk: vergeet niet te linken naar je website!

LinkedIn: ons advies

LinkedIn is eerst en vooral een professioneel sociaal netwerk. Interactie met andere gebruikers en het creëren van nieuwe content wordt niet alleen gewaardeerd, je wordt er voor beloond.

Als bedrijfsleider is het hebben van een professioneel netwerk een sleutel tot succes. LinkedIn is het enige social mediaplatform voor professionals en dus essentieel is voor de marketing van elke onderneming. Net zoals voor je website is het belangrijk om ook je LinkedIn profiel SEO vriendelijk te maken.

Laat je LinkedIn profiel optimaliseren door professionals.

Ons team neemt je LinkedIn profiel grondig door en past de best practices toe. Ben je ook geïnteresseerd in ons aanbod van webdesign en webdevelopment? Bij al onze webdesign projecten optimaliseren we niet alleen de website maar ook alle social mediaprofielen.