Deze 5 tips maken van je website een echte marketing tool

Door Boris in Marketing
Leestijd: 5 minuten
De meest waardevolle marketing tool van je bedrijf is je website. Zit je er mee in dat deze website mogelijk niet consistent is, niet boeit of geen duidelijke boodschap biedt? Dit artikel geeft meer uitleg over 5 marketingprincipes die je website transformeren tot een echte marketing tool.
Door Boris in Marketing
Leestijd: 5 minuten
blog-digital-marketing

Deze 5 tips maken van je website een echte marketing tool

#1 SEO - Is je website geoptimaliseerd?

Het is niet erg als je niet weet wat SEO betekent. Daar heb je marketing experts voor! SEO staat voor zoekmachine optimalisatie. Beter gezegd, een website ‘beter leesbaar’ maken voor zoekmachines.

Tijdens de opbouw of bij de vernieuwing van een website worden bepaalde SEO technieken toegepast zodat je beter gevonden wordt met de zoekmachines zoals Google. SEO technieken kunnen helpen maar natuurlijk blijft het belangrijk om je inhoud relevant en tegelijk interessant te maken voor je doelpubliek.

Dit zijn enkele SEO-tips die kunnen helpen bij het optimaliseren van je website:

  • Doe onderzoek naar sleutelwoorden of ‘keywords’ – Maak hiervoor bijvoorbeeld gebruik van de AdWords-zoekwoordplanner. Via deze tool kan je achterhalen met welke woorden dikwijls gezocht wordt. Je hebruikt hierbij best brede zoektermen. Bijvoorbeeld: ‘Beste SEO-technieken 2018’ en niet gewoon ‘SEO-technieken’.
  • Optimaliseer afbeeldingen. Voeg een benaming en alt-tag toe aan afbeeldingen. In deze naam kan je ook enkele interessante trefwoorden opnemen.
  • 301 doorverwijzingen. Bij het vernieuwen van je website is het belangrijk dat de oude paginalinks worden doorverwezen naar hun nieuwe locatie. Deze actie zorgt ervoor dat al het eerder opgebouwde organisch zoekverkeer naar je website niet verloren gaat.

#2 Is je website 'Social'?

Beeld je het volgende scenario in: Een bezoeker surft op je website, ziet een geweldig artikel of product dat relevant is voor haar of hem en wil dit graag delen. Maar je website heeft geen ‘share button’ of deelknop. Je hebt zojuist de kans gemist om een lead te converteren en je publiek te engageren.

Voorzie je website van social media knoppen. Consumenten zijn sociale wezens en willen hun enthousiasme over je diensten, promoties, evenementen delen met anderen.

#3 Is je website aantrekkelijk?

De inhoud van je website is ontzettend belangrijk om bezoekers aan te trekken. Maar dat is niet de enige factor.
Een consistent en aantrekkelijk design is belangrijk om bezoekers uit te nodigen meer tijd door te brengen op je website. Zo worden ze ook meer vertrouwd met jouw concept en branding.

Hier zijn enkele do’s en don’ts om rekening mee te houden bij de opbouw van een nieuwe website.

Do's

Don'ts

#4 Is je website boeiend?

Heb je een blog? Schrijf je af en toe een artikel? Een blog kan de grootste hoeveelheid van bezoekers naar je website leiden als je artikels voorziet van relevante en nuttige informatie voor je doelpubliek.


Oké, waar zit het addertje? Je moet consistent zijn. Bedrijven die van een blog gebruik maken genereren gemiddeld 65% meer leads dan bedrijven die dit niet doen. Maar je kan niet éénmalig enkele artikelen schrijven en blijvende resultaten verwachten. Als je niet de tijd hebt om regelmatig een artikel te schrijven vraag dan hulp aan een copywriter of doe beroep op een web agency zoals Galia voor het creëren van de content.


Bedrijven die frequent nieuws verspreiden hebben veel meer kans om een ‘return on investment’ (ROI) te zien. Het is een geloofwaardige en impactvolle manier om je kennis te demonstreren en klanten te binden aan je bedrijf.

 

#5 Is je website intelligent?

Verandert de inhoud op basis van de interesse of het gedrag van de bezoeker? Klanten willen een persoonlijke ervaring die hen aanspreekt.

Wanneer een bezoeker voor de eerste keer op de website komt is de inhoud standaard of ‘not-targeted’. Wanneer de bezoeker terugkeert na registratie of na het invullen van een formulier wordt de inhoud gepersonaliseerd op basis van zijn interesses of gedrag.

Deze betrokkenheid is de sleutel tot het vergroten van leads en conversies. Enkele methoden om de gebruikerservaring te verbeteren via ‘smart content’:

  • Richt je op een bepaalde ‘buyer persona’.
  • Creëer een unieke ervaring bij het eerste bezoek aan de website.
  • Zorg voor een aangepaste ervaring gebaseerd op bepaalde interesses en het koopgedrag van de klant.

Een website genereert meer dan enkel maar bezoekers

Het is een echte marketing tool die elke dag zeer belangrijke taken uitvoert. Het is een eerste indruk en tegelijk je beste verkoper. In principe kan je website betere resultaten behalen dan gelijk welke verkoper. Daarnaast is je website 24/7 actief en bereikbaar.

Wil je graag meer en beter verkopen? Het kan interessant zijn om je website te herbekijken.

Wat kan Galia voor jou doen?

Op zoek naar een aantrekkelijke en aanpasbare website? Een duurzame en schaalbare webshop? Of andere plannen om de wereld te veroveren? Praat erover met ons!

No strings attached.